• My account
    • (X)Sign in

      I am a returning customer at TYPO3 Multishop

      Enter your username and password here in order to log in on the website:

      Forgot your password?

      Not yet customer of TYPO3 Multishop?

      • Order history
      • Automatic generated e-mail history
      • Track your Order
      New at TYPO3 Multishop
You are here:

Help by translating Multishop in your local language

On the following page you can help by translating Multishop in your local language:

https://translation.typo3.org/projects/TYPO3.ext.multishop/

Spanish:

https://translation.typo3.org/es/TYPO3.ext.multishop/pi1/locallang.xlf

The following language are already translated by our supporters:

  • Dutch
  • German
  • French

Flat based shipping costs


Author Message
barthusz
Bart
Multishop professional
Topic creator
registered since: 05.02.2012
Posts: 28
Hi,

When I choose for the flat based shipping costs I only see "level 1:" and the ability to add a price to this level.
I can't add more levels (as is possible by weight based shipping costs)?

And this method seems a lot different then described here:

https://www.typo3multishop.com/forum/list_post/free-shipping-if-basket-is-xx-eur-143/?tx_mmforum_pi1[sword]=flat%20based#pid525

What do I do wrong?
Thanks in advance!

Bart



[This article was edited 3 times, at last 17.06.2012 at 15:18.]
Written on: 17. 06. 2012 [15:15]
LC4Peiniger
Wolfgang Maier
Multishop experienced
registered since: 12.04.2012
Posts: 16
Same problem here icon_frown.gif

I´ve also tried all possibilities mentioned in the link above...

Kind regards
Wolfgang

PS: Life could be so easy with a complete manual icon_wink.gif

EDIT:
Because I just need one Level, I´ve changed the checkout_shipping_payment_method.php to the following

PHP
else
	{
	// calculate total costs
	$subtotal=mslib_fe::countCartTotalPrice();
	// example: the value 200:15 means below 200 euro the shipping costs are 15 euro, above and equal 200 euro the shipping costs are 0 euro
	// example setting: 0:6.95,50:0
	$split=explode(":",$price);
	if ($subtotal < $split[0] )
		{
		$price=$split[1];
		}
	else
		{
		$price=0;
		}
 
 
 
 
				}


Not a nice sollution, but it works icon_smile.gif

Kind regards
Wolfgang

[This article was edited 1 times, at last 25.06.2012 at 08:29.]
Written on: 25. 06. 2012 [06:09]
barthusz
Bart
Multishop professional
Topic creator
registered since: 05.02.2012
Posts: 28
Thanks Wolfgang, I will edit this part of the code icon_smile.gif
Written on: 27. 06. 2012 [13:00]
parzival
Helge Farr
Multishop expert
registered since: 25.08.2011
Posts: 69
Hi,

did you read, this post? Here Bas has described how it works.

[url=]https://www.typo3multishop.com/forum/list_post/free-shipping-after-6-piece-of-anything-259/?tx_mmforum_pi1[sword]=schipping%20costs#pid844[/url]

Before this you have to define the different Countries as zoones.
fur examle. Germany Zoone 1.

European Countries within eurpean community zoone 2 (Netherlands, Belgium, France etc)

Eurpean Conutries outside european community zone 3. (Serbia, Rumenia, etc.)

After you have saved these zoones, you will find the, different 3 zoones within the panel shipping costs. Here you can fill in the different shipping costs for every zoone and also the different total amounts since when it´s shipping cost free! Look at the post above!

They all have level one!

Hope I could help!
Written on: 27. 06. 2012 [14:08]
parzival
Helge Farr
Multishop expert
registered since: 25.08.2011
Posts: 69
Hi Bart,

to make it more clear, that bit works, follow these steps:

1. Under "System", go to "Shippings and Payments" here go to Countries. You will find all wordlwide Countries here.

2. Choose the countries, whre you generally want to ship out products. Look at my last post. Save these Countries. Only these will be available for your zoones.

3. Go to System ---> Shipping and Payments ---> Zoones
here you´ll find "Add new Zoone" give it a Name and save it. Now you will find the countries, you have defined before.

4. Choose the Countries, you want to have for the first zoone.

5. Do the same for the second, third etc. zoone you want to define. Give them different names and save them.

Hint: On the Zoones panel, you will not find more countries, as you have coosed in "Countries panel". If you want more, you have to go back to "Countries Panel" and choose more.

6. After you have defined your zoones, go to "system" ---> "Shipping and Payments" ---> "Shipping Costs" Here you will find your zoones, you have defined before. Here you can fill in the different shipping cost for the different zoones with different shipping free total amounts, like Bas has described in the post I have sent before.

Good luck.
Written on: 27. 06. 2012 [15:06]
barthusz
Bart
Multishop professional
Topic creator
registered since: 05.02.2012
Posts: 28
Thanks again Helge for your great answers!
Where would I be without you icon_wink.gif
Written on: 03. 07. 2012 [14:10]
parzival
Helge Farr
Multishop expert
registered since: 25.08.2011
Posts: 69
Hi Bart,

I am happy, that I coul help you! Think this issue could be marked as solved!? icon_biggrin.gif

Greetings
Written on: 03. 07. 2012 [18:14]