• My account
    • (X)Sign in

      I am a returning customer at TYPO3 Multishop

      Enter your username and password here in order to log in on the website:

      Forgot your password?

      Not yet customer of TYPO3 Multishop?

      • Order history
      • Automatic generated e-mail history
      • Track your Order
      New at TYPO3 Multishop
You are here:

Help by translating Multishop in your local language

On the following page you can help by translating Multishop in your local language:

https://translation.typo3.org/projects/TYPO3.ext.multishop/

Spanish:

https://translation.typo3.org/es/TYPO3.ext.multishop/pi1/locallang.xlf

The following language are already translated by our supporters:

  • Dutch
  • German
  • French

Setup modules/Admin settings


Author Message
findera
Bellof
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 26.07.2011
Posts: 13
Hello,

I am currently on testing the Typo3 Multishop Extension. Installation went fine (after some "getting started" issues ) but now I am totally stuck. banghead.gif

When log into the FE I can do everything, except for accessing the section that should be what You call "Setup Modules" in the help section. (http://www.typo3multishop.com/help/english/multishop-owners/setting-up-your-multishop/setup-modules/)

I guessed that this (on my installation) should be the menu item "System->Settings" for there was no item called "setup modules", but when I click it, or any other item leading to those settings, I'm just getting a box saying "Admin modules", but without any options. So I can't configure my shop at all icon_cry.gif

I have 3 Usergroups: Customers, Admin users, and root Admins. I set all of them in the Constants of my root Template. It seems to work but with none of them I can acces the admin settings..

May it be possible that I missed something during Installation, any neede Extension or setup..?
I have static_info_tables, static_info_tables_taxes and multishop installed(in that order) and Included the root page setup in the root template + the core page setup in an ext.template.

I can't figure out what I did wrong, so I'd really appreciate some help..

Greetings from Germany icon_wink.gif

EDIT: When adding a multishop content element with module "products", I get an error saying:
PHP
Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'includes/products_listing/.php'

Has that something to do with it or is that another problem..?

[This article was edited 2 times, at last 26.07.2011 at 09:52.]
Attachment

Written on: 26. 07. 2011 [09:36]
findera
Bellof
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 26.07.2011
Posts: 13
Addition:

I have been experimenting with the "admin_modules.php" by adding some test outputs to the source.
It seems that the loops(while and foreach) are not entered by some reason. Could this be a problem with the database?
Written on: 26. 07. 2011 [13:35]
findera
Bellof
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 26.07.2011
Posts: 13
2nd Addition^^:

I'va tested this Query from the admin_modules.php:
PHP
$str="SELECT c.*, g.configuration_title as gtitle, g.id as gid from tx_multishop_configuration c, tx_multishop_configuration_group g where c.group_id=g.id group by group_id order by g.id asc";

by manually inserting it in phpmayadmin, and it says
Table 'multishop.tx_multishop_configuration' doesn't exist
I'm really getting confused..
Written on: 26. 07. 2011 [14:03]
bas
Bas van Beek
Multishop guru
registered since: 12.05.2010
Posts: 644
Which TYPO3 Multishop version are you using?

It's important that when you install the plugin you also include the static database tables. Without this the configuration table is empty.

Best Regards,

Bas

"findera" wrote:

Hello,

I am currently on testing the Typo3 Multishop Extension. Installation went fine (after some "getting started" issues ) but now I am totally stuck. banghead.gif

When log into the FE I can do everything, except for accessing the section that should be what You call "Setup Modules" in the help section. (http://www.typo3multishop.com/help/english/multishop-owners/setting-up-your-multishop/setup-modules/)

I guessed that this (on my installation) should be the menu item "System->Settings" for there was no item called "setup modules", but when I click it, or any other item leading to those settings, I'm just getting a box saying "Admin modules", but without any options. So I can't configure my shop at all icon_cry.gif

I have 3 Usergroups: Customers, Admin users, and root Admins. I set all of them in the Constants of my root Template. It seems to work but with none of them I can acces the admin settings..

May it be possible that I missed something during Installation, any neede Extension or setup..?
I have static_info_tables, static_info_tables_taxes and multishop installed(in that order) and Included the root page setup in the root template + the core page setup in an ext.template.

I can't figure out what I did wrong, so I'd really appreciate some help..

Greetings from Germany icon_wink.gif

EDIT: When adding a multishop content element with module "products", I get an error saying:
PHP
Fatal error: require() [function.require]: Failed opening required 'includes/products_listing/.php'

Has that something to do with it or is that another problem..?
Written on: 26. 07. 2011 [14:46]
bas
Bas van Beek
Multishop guru
registered since: 12.05.2010
Posts: 644
http://www.youtube.com/watch?v=6TgBXbH30OM&feature=player_embedded&list=PLC0AB2CCEBAF06530
Written on: 26. 07. 2011 [14:47]
findera
Bellof
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 26.07.2011
Posts: 13
Thanks for the quick reply!

I'm pretty sure that I included the statics from the beginning, because I did the Installation with the video on side, step by step.
Anyway, I did som DB uptdates with the Install tool, and now I have the three configuration tables in my database, filled with some configuration I guess, but the "Admin Modules" Box is still as empty as before, even after various logouts/logins/cache clearings etc..

Oh, and my Multishop version is 1.0.20
Written on: 26. 07. 2011 [15:09]
findera
Bellof
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 26.07.2011
Posts: 13
Alright, my fault, I had the damn basURL wrong and multishop accessed the wrong database.. banghead.gif
Anyway, thanks for the help!

Just one last thing:
I mailed to Samuel Havel, to get the German Translation of the Multishop. He told me to ask You for the language files, so here now I do. It would be really nice, not having to translate it by myself..
Written on: 29. 07. 2011 [08:21]
bas
Bas van Beek
Multishop guru
registered since: 12.05.2010
Posts: 644
The German language is already shipped in the plugin.

All you need to do is:

Edit the TYPO3 template and in the setup field add:

config.language=de

That should do the trick.

Cheers!

Bas

Written on: 29. 07. 2011 [17:01]