• My account
    • (X)Sign in

      I am a returning customer at TYPO3 Multishop

      Enter your username and password here in order to log in on the website:

      Forgot your password?

      Not yet customer of TYPO3 Multishop?

      • Order history
      • Automatic generated e-mail history
      • Track your Order
      New at TYPO3 Multishop
You are here:

Help by translating Multishop in your local language

On the following page you can help by translating Multishop in your local language:

https://translation.typo3.org/projects/TYPO3.ext.multishop/

Spanish:

https://translation.typo3.org/es/TYPO3.ext.multishop/pi1/locallang.xlf

The following language are already translated by our supporters:

  • Dutch
  • German
  • French

z-index of admin area


Author Message
rowild
Robert Wildling
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 20.09.2011
Posts: 9
Hi, I play around with the multishop ext and I realize that the FE admin z-index bears some problems when the layout of the website has fixed containers. In my case it is a #header which has z-index 50. The fields that pop up when a country zone shall be added to a country, doesn't show up completely: its top area vanishes under the header.

Since the content of that respective admin field is rendered within the normal column, where I have the Multishop ext, and furthermor theat content area has to be on a lower z-index to then disappear beneath the header when scrolled, i cannot achieve any differend result, when changing the various css class in the admin.css etc.

Any hints how that can be resolved?

Also - the textarea, when writing a message in this very forum, is too wide: the right part streches itself out under the right column. It would be great if you could adjust the CSS here (I am on FF 6 on a Mac).

Thank you - and thank you very much for that fanc ext! I hope I can use it one day in a website and get some money for you! Keep imporving it, please!

[This article was edited 2 times, at last 23.09.2011 at 15:09.]
Written on: 23. 09. 2011 [15:01]
bas
Bas van Beek
Multishop guru
registered since: 12.05.2010
Posts: 644
Hi Robert,

Thanks for your detailed input. We will process it as soon as possible.
Written on: 23. 09. 2011 [21:11]
bas
Bas van Beek
Multishop guru
registered since: 12.05.2010
Posts: 644
As we have rebased the whole admin CSS please upgrade to version 1.0.38 and let us know if it's still a problem within your specific design.
Written on: 14. 10. 2011 [20:18]
rowild
Robert Wildling
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 20.09.2011
Posts: 9
Thank you for all your efforts! Unfortunately there is still a problem with the z-index. I enclosed a picture of how it looks like now.
The header block, which has a z-index of 10, is still covering the admin area...

Also, the necessary CSS seems to not get loaded. Any hints?

If it is of any help, i would very much like to set up an installation for you and send you all the login infos you need. (At the moment I am on localhost with MAMP 2, Mac 10.7.1, FF 7).

Thanks,
Robert


EDIT:
Sorry, i msconfigured
#plugin.multishop.admin_template_folder = fileadmin/templates/multishop/admin_multishop/

The Backend is shown correctely.
However, I am not sure what I configured wrong, but some elements won't show up. I have to work on that and find out what it is.

[This article was edited 1 times, at last 18.10.2011 at 22:57.]
Attachment

Written on: 18. 10. 2011 [19:32]
bas
Bas van Beek
Multishop guru
registered since: 12.05.2010
Posts: 644
I think it's due to a configuration fault, cause the CSS of the admin panel isn't loaded properly.

Change the constant back to the default:

plugin.multishop.admin_template_folder=admin_multishop

And let us know if helps!
Written on: 18. 10. 2011 [23:24]
rowild
Robert Wildling
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 20.09.2011
Posts: 9
Thank you. As I mentioned in the edit of my previous post, I realized that and corrected it. But nevertheless some functions won't work, like "Search and edit products" which yields this error (on a vanilla Introduction package installation):

select p.products_status, p.products_id, p.products_model, pd.products_name, p.products_price, cd.categories_name, cd.categories_id, p.products_weight, p.products_quantity from tx_multishop_products p, tx_multishop_products_description pd, tx_multishop_categories_description cd, tx_multishop_products_to_categories p2c where p.page_uid=73 and pd.language_id='0' and p.products_id = pd.products_id and pd.products_id = p2c.products_id and p2c.categories_id = cd.categories_id group by p.products_id order by pd.products_name ----- Table 'typo3-test-4-5-7.tx_multishop_products_description' doesn't exist

Also, some of the "TYPO3 multishop warning" don't seem to work, like "The Store Name isn't defined yet" (Admin Modules).

The Category edit and Product edit menues (1st level of the admin menu) do not have any function? Because I miss a product listing page... where should it be?

Sorry for being so negative, I really like the system, but I approach these problems and thought it is better to report them. Again, this is on a MAMP 2, Mac 10.7.1, FF7 with TYPO3 4.5.7 Introduction Package with 1 additional menu site: Shop.

Thanks for all your efforts!

And one more: here in the forum, this very text area, when writing a post, is going too far too the right and disappearing under the right columns, which makes controlling what one writes a bit difficult. Any chance you could fix that? Thanks!

Robert
Attachment

Written on: 19. 10. 2011 [08:48]
rowild
Robert Wildling
Multishop experienced
Topic creator
registered since: 20.09.2011
Posts: 9
i just found out something else: the shop is not completely installed. When being in the extensio manager, a whole lot of SQL command need to be updated. A simple update won't do, because on reload the same SQL statements apprear again.

Inserting some of these table via phpmyadmin yields following statements:

Valid for these tables that use FULLTEXT
CREATE TABLE tx_multishop_cms_description (
CREATE TABLE tx_multishop_configuration (
CREATE TABLE tx_multishop_configuration_values (
CREATE TABLE tx_multishop_manufacturers_cms (
CREATE TABLE tx_multishop_products_description (
CREATE TABLE tx_multishop_products_flat (

error:
#1214 - The used table type doesn't support FULLTEXT indexes

On TYPO3 4.5.7 vanilla, MAMP 2. The tables are a mixture of MyISAM and InnoDB, my own change on installing the Database via phpmyadmin was to change the collation to utf8_general_ci.

Adding a
...) ENGINE=MyISAM DEFAULT CHARSET=utf8;
(FULLTEXT is only working with MyISAM tables, http://dev.mysql.com/doc/refman/5.0/en/fulltext-search.html)
to the end of the SQL statements solved that problem.

Only multishop_configuration keeps having a problem:
When going back to the ext manager and multishop, the Import static data still appears:
tx_multishop_configuration
tx_multishop_configuration_group

Both are checked, so clicking on "Make updates" seems to be reasonable, but after that and reloading the ext, the

CREATE multishop_configuration

statement again appears and needs to be installed (again yielding an error because the ENGINE instruction is missing).

Checking with phpmyadmin, it turns out that table gets deleted when "Make updates" is pressed (and indeed the respective sql file has a "DROP TABLE IF EXISTS" command).

Inserting the data manually is no problem (except that the tx_multishop_configuration_group data is already there - BTW: this table nver gets deleted...), but after that, the EXt Manager still shows the update command, even though all the data is there...

Any idea why?

However - after that the shop is working perfectly fine so far.

Thank you!!!!
Written on: 19. 10. 2011 [09:30]
bas
Bas van Beek
Multishop guru
registered since: 12.05.2010
Posts: 644
Your MySQL servers default database type is not configured to MyISAM, so it's creating other type on default.

Because most MySQL servers create MyISAM on default we didn't have this problem.

Since Multishop 2.0.4 we provide the ENGINE=MyISAM; parameter to the CREATE table query.
Written on: 13. 12. 2011 [19:20]